Nieuw, een website bouwen in Mailchimp
Waarom zou je een website binnen Mailchimp bouwen?
- Als je toch al een account en een Mailchimp mailinglijst hebt, waarom niet uitproberen?
- Het is heel erg makkelijk om een homepage te bouwen met daarin alle elementen die nodig zijn inclusief een aanmeldformulier voor je mailinglijst.
- Je kunt een extra webpagina bouwen voor dat ene aparte product of die speciale tentoonstelling of voorstelling.
- Je kunt gaan experimenteren wat wel en wat niet werkt op een website en vergelijken met je eigen (WordPress) site.
- Probeer het uit, je leert er altijd van.
Als je een website bouwt via Mailchimp dan krijg je een url zoals deze testwebsite.mailchimpsites.com maar je kunt ook je eigen domein koppelen of een domein via Mailchimp kopen.
Domein claimen/kopen
Wanneer je een Mailchimp account aanmaakt, krijg je de optie om een domein via Mailchimp te claimen. Kies een naam voor je website bijvoorbeeld Schiedamse bioscopen dan krijgt je website de url: schiedamse-bioscopen.mailchimpsites.com
Tot 1 juli 2020 kon je als kleine ondernemer een domein claimen via Mailchimp dat je gratis krijgt voor vijf jaar lang.
By giving away custom domains free for 5 years along with our free website builder—in addition to expert guidance and complete access to our marketing platform—we can take on a small piece of the financial stress small businesses are feeling and allow them to pivot their businesses quickly. Users can search for and obtain their free custom domain, like .com, .co, .net, etc., here.
Hiermee bood Mailchimp een mooie kans om in een tijd van crisis je onderneming online te krijgen. Inmiddels hebben hier vele bedrijven en ondernemers gebruik van gemaakt.
Zelf heb ik een domein geclaimd en een Mailchimp website erop gepubliceerd: www.schiedamsebioscopen.com
Domein samen met Google Workspace
Mailchimp biedt nu de mogelijkheid om Google Workspace samen met je domeinnaam aan te schaffen. Google Workspace is de nieuwe naam voor Google G-suite. Dit is de betaalde versie van de Google apps zoals Gmail, Calendar, Docs, Sheets ect. Wanneer je vanuit je domeinnaam wilt mailen, is Google Workspace een goede optie. Mijn domeinnaam heb ik ook gekoppeld aan Google Workspace om zo te kunnen mailen van Gmail, in de cloud mijn bestanden te bewaren en te bewerken in Google Drive en om online te vergaderen via Google Meet.
Koppelen van je al bestaande domein
Je kunt ook je bestaande domein koppelen aan Mailchimp om via het marketingplatform een homepage te maken. Zo kun je bijvoorbeeld aanmelden.jouwdomein.nl maken voor je webpagina die je in Mailchimp hebt gemaakt. Hoe je dit precies doet, staat hier: https://mailchimp.com/help/connect-domain/. Je kunt natuurlijk ook altijd mij inschakelen om je te helpen!
Hoe bouw je nou een website in Mailchimp?
In de gratis versie van Mailchimp is het mogelijk om een hele simpele website te maken waarmee je bijvoorbeeld leads kunt binnenhalen door direct je inschrijfformulier te integreren op deze internetpagina.
Doordat je niet veel keuzes hebt, kan je hier ook niet van in de stress raken. Dit heeft nog een voordeel: je hebt redelijk snel een website af. Bepaal vooraf wat het doel van de site is, voor wie de webpagina bedoeld en wat wil je aanbieden/vertellen en waarom. Met de makkelijk blokken is het fluitje van een cent.
Voeg een pop-up formulier toe waarmee je de websitebezoekers kunt verleiden om zich aan te melden voor je mailinglijst door bijvoorbeeld een weggever aan te bieden in ruil voor hun e-mailadres.
Mailchimp houdt voor jou bij hoeveel bezoekers je site hebben bezocht en hoeveel op een link hebben geklikt. Je kunt de site tracking ook koppelen aan een Facebook pixel en Google analytics. Mailchimp biedt hierbij de mogelijk om dit inclusief de eventuele privacy beperkingen automatisch in te stellen in je cookies. Dit is heel handig waardoor je niet zelf een cookiemelding hoeft uit te vogelen en in te stellen!
Waarom houdt Mailchimp zich niet hun leest?
Een groot e-mailmarketing bedrijf als Mailchimp wil natuurlijk groeien en in e-mailmarketing kunnen ze wel groeien maar dan moeten ze zich ook op andere gebieden gaan begeven zoals social media ads of websites. Want je moet ergens je producten en diensten promoten en zorgen dat je mensen op de hoogte kunt houden en klant kan maken via e-mailmarketing. Daarom is Mailchimp uitgebreid als all-in-Marketing platform. Mailingtools als GetResponse breiden ook steeds meer uit van mailing- en salesfunnels tot het koppelen van een eigen winkel binnen het platform.
What’s next?
Blijf mijn blogs volgen als je op de hoogte wilt blijven wat Mailchimp nog meer te bieden heeft. Doe er je voordeel mee als je bijvoorbeeld in dit geval op zoek bent naar een snelle manier om een website te publiceren. Je kunt een dergelijke Mailchimp site bijvoorbeeld inzetten als een tijdelijke internetpagina.
Ben jij net als ik heel benieuwd waar Mailchimp nog meer op gaat inzetten? Gaan ze ook in de business van webshops of gaan ze betaalpagina’s aanbieden?
Photo by Reza Delkhosh on Unsplash